MSK finančně podpořil projekt MS KO ČUS na realizaci ZODM 2025, která proběhne v Moravskoslezském kraji

Zajištěním realizace sportovních disciplín, ubytováním, přípravou a účastí sportovní výpravy MSK, koordinací, administrací a vyúčtováním tohoto projektu byla pověřena MS KO ČUS:

Hry olympiády dětí a mládeže ČR vnímá Moravskoslezský kraj jako nejvýznamnější celostátní multisportovní akci v žákovských a dorosteneckých kategoriích. Velmi důležitá je úzká spolupráce všech klíčových partnerů: Českého olympijského výboru, pořadatelského kraje, Moravskoslezské krajské organizace ČUS, měst a obcí, na jejichž území bude ODM probíhat a sportovních svazů a klubů. Zastupitelstvo kraje uzavřelo v roce 2022 Memorandum o vzájemné spolupráci při realizaci tohoto projektu.

Sporty ODM 2025: hlavní (lední hokej, krasobruslení, alpské lyžování, akrobatické lyžování, běžecké lyžování, biatlon, snowboard), doplňkové (běžecké lyžování zrakově postižených, sportovní lezení, šachy a tanec).

Pořadatelská města ODM 2025: Ostrava (sportovní lezení, tanec), Frýdek-Místek (lední hokej, šachy), Bílá (alpské lyžování, akrobatické lyžování, běžecké lyžování, běžecké lyžování zrakově postižených, biatlon, snowboard), Třinec (lední hokej) a Český Těšín (krasobruslení).

Realizace tohoto projektu a všechny potřebné přípravy již probíhají od poloviny roku 2023. Celkové náklady na zajištění této stránky olympiády činí něco přes 23 mil. Kč.


PROJEKTY OLYMPIÁD DĚTÍ A MLÁDĚŽE JSOU PRAVIDELNĚ FINANČNĚ PODPOROVÁNY MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A ZÍSKANÉ DOTACE SLOUŽÍ K ZAJIŠTĚNÍ PŘÍPRAVY A ÚČASTI SPORTOVCŮ, TRENÉRŮ A DALŠÍCH ÚČASTNÍKŮ NA TÉTO VÝZNAMNÉ CELOREPUBLIKOVÉ AKCI.