Důležité

Pokyny k přípravě podávání žádosti o dotace na MSK pro r. 2025

Doporučujeme všem SK-TJ, aby si s dostatečným předstihem provedly kontrolu všech potřebných podkladů k žádostem:

Žádosti se stejně jako loni budou podávat prostřednictvím dotačního software, předpokládaný měsíc: říjen 2024.

Provedení kontroly členské základny v Informačním systému ČUS
U Programu SPORT MSK TJ-SK 2025 je rozhodujícím kritériem pro přidělení příspěvku členská základna SK-TJ k předpokládanému termínu 30.9.2024. Z tohoto důvodu vyzýváme všechny SK-TJ, aby si provedly kontrolu správností všech údajů v IS ČUS – své členské základny – sportovců – doplnily nové členy, členy, kteří ukončili činnost vyřadili, provedli kontrolu jejich charakteristik (aktivní sportovec soutěže - aktivní sportovec - ostatní), trenérů, rozhodčích atd. a to nejpozději do 30.9.2024. Převedení dat z IS ČUS do IS SPORT Moravskoslezského kraje bude provedeno hned druhý den - 1.10.2024!

Podklady k žádostem o příspěvek
S předstihem si připravte všechny potřebné doklady, které se přikládají žádosti, zvláště pak
- průkazy / licence trenérů - ze svazových potvrzení o platnosti trenérských kvalifikací musí vyplývat délka platnosti, potvrzení musí být z letošního kalendářního roku
- proveďte si kontrolu délky platnosti nájemních smluv - tj. alespoň od 1. ledna 2024 a minimálně do 31. prosince 2025; v této souvislosti doporučujeme všem, aby si provedli prodloužení délky smluv minimálně na 5 let.

Členské příspěvky
- upozorňujeme na výši členského příspěvku pro rok 2024 (je stanovena i Národní sportovní agenturou) a činí 200 Kč na aktivní sportovce (v IS SPORT je to charakteristika č. 1 - aktivní sportovec - soutěže a č. 2 - aktivní sportovec. Částka 200 Kč neplatí pro charakteristiku č. 3 - ostatní (což jsou např. důchodci apod.)